SZPONZOROK

BelvedereA Master Rye Distillers által készített lengyel rozsból, tisztított vízből és tűzzel végzett desztillációból készült szuper-prémium Belvedere “Made With Nature” vodka nulla adalékanyagot vagy cukrot tartalmaz, és kóser minősítéssel rendelkezik. A világ egyik legrégebben működő lengyel lepárlóüzemében gyártják, amely 1910 óta készít vodkát. A Belvedere 600 éves lengyel vodkagyártási tapasztalatából és hagyományából válik egy különleges ízű és karakterű vodkává. A Belvedere lepárlómesterei később megalkották kizárólag a legmagasabb minőségű, organikus alapanyagok felhasználásával készülő Belvedere Organic Infusions termékcsaládot, amellyel életre keltették a gyümölcsök és fűszerek igazi karaktereit a vodkában.
Big PeatA Big Peat egy ún. vatted malt, vagyis különböző lepárlókból származó malátawhiskyk házasításával készülő kevert whisky. A Big Peat, ahogy a neve is elárulja a füstös ízek kedvelőinek készült. A tőzeges whiskyről híres Islay sziget négy lepárlója szolgáltatja alapanyagát: Ardbeg, Caol Ila, Bowmore és Port Ellen. . Mivel a Port Ellen már nem működik (egy-egy palack ára kb. 200 ezer forinttól kezdődik), ezért a Big Peat egy tényleg különleges malt whisky.
Bobby’sJacobus Alfons, vagy ahogy családja és barátai hívták Bobby, Indonéziában született, és a II. világháború során harcolt a holland hadseregben, majd 1950-ben Hollandiába költözött. Nagyon szerette a helyi borókával ízesített italt, a jenevert, de hiányolta az otthoni ízeket, ezért indonéz növényekkel fűszerezve saját gint készített. Bobby unokája, Sebastian, 2012-ben fedezett fel egy régi gines palackot a szülői házban, és nagyapja történetétől, illetve receptjétől megihletődve ment el Schiedamba, a gin őshazájába. Ott találkozott egy hetedik generációs gin-főzővel, az 1777 óta működő Herman Jansen főzde lepárlómesterével, akivel aztán két év kísérletezés után megalkották a Bobby’s Gint. 
Chivas RegalA Chivas Regal-t 2 testvér alapította 1801-ben, John és James Chivas. Eredetileg egy luxus áruházat csináltak és az volt a mottójuk, „Ami létezik forgalmazzuk, ami nincs, azt létrehozzuk!” Már akkor komolyan gondolták a minőségi whiskyk elkészítését, ebből kifolyólag kezdtek el eleinte az áruház pincéjében whiskyt érlelni, majd később pedig készíteni is. Az 1900-as évekre a Chivas Regal már az egyik legkedveltebb whiskyvé nőtte ki magát az egész világon.

Bizonyítva azt, hogy egy utóérlelés mennyire sokat számít, több olyan whiskyjük is van, melyet különleges hordókban finishelnek. Ilyen például a Mizunara, vagy a 13 éves széria, mely között szerepel ex-rozs whiskey hordós utóérlelés (Rye finish), ex-oloroso sherry-s, ex-tequila-s, sőt még ex-rum hordós változat is! Bátran ajánljuk tisztán, jéggel vagy akár a kedvenc koktélodban.
CointreauA világ talán legnépszerűbb narancslikőrje, a Cointreau különleges ízvilágát a zöldes-bronz bigarade keserűnarancs héjának áztatása, és a normál narancshéj szárítása, majd lepárlása és fűszerezése adja. A további összetevők, mint az alkohol, cukor és a víz az italnak krémes kerekséget és erőt kölcsönöznek.
DiplomaticoA lenyűgöző szépségű Terepaima Nemzeti Park kellős közepén terül el az Unidas lepárló, amely a legváltozatosabb rumféléket gyártja Latin-Amerikában. Emellett azon ritka üzemek közé tartozik a világon, amelyek képesek a rum mellett még gint, whiskyt, vodkát, brandyt és számtalan likőrt is előállítani – nem is akármilyen minőségben.
GallianoA Galliano Espresso nem olyan, mint bármelyik kávélikőr, hanem egy egyedi eszpresszólikőr, koncentráltabb ízvilággal. Az eszpresszó likőr kétféle sötétre pörkölt kávébabot tartalmaz: 55% arabica szemet Kolumbiából és Brazíliából és 45% Robusta szemet Indiából és Kenyából. Az Arabica kávébab krémes csokoládés jegyet ad, míg a Robusta testes és keserű kávéízű tónusokat. Ezért az eszpresszó likőr tökéletes a legmélyebb és legintenzívebb, kiegyensúlyozott aromájú kávélikőr koktélokhoz.
Gin MareA barcelona melletti lepárló rövid idő alatt a világ egyik legnépszerűbb ginjévé lépett elő.  A desztilláló üzem egy olyan régi kápolnában található, ahol régen szerzetesek laktal, Összetevői között megtaláljuk a rozmaringot, kakukkfüvet,  kardamomot, arbequina olivát, bazsalikomot, sevillai narancsot, citromot is.

Illatában fűszeres kicsit parfümös. Ízében a kakukkfű és a rozmaring dominál, aki odafigyel érezheti a tengeri sósságot is. 
HennessyRichard Hennessy és legidősebb fia, James elképzelhetetlennek tartotta, hogy egy napon konyakjuk bejárja a világot, figyelmen kívül hagyva a határokat és a hagyományokat. A Hennessy helyben termesztett Ugni fehér szőlőből készül, ahol 6 nagy lépést követve a szőlőtőkéről leszedve egészen az első kortyig kivételes konyakként szolgál a pohárban. A híres konyak minden kortyja a tapasztalat és a szenvedély tökéletes keveréke a lehetőségek határainak feszegetésére.
Italicus Rosolio di BergamottoAz ITALICUS ROSOLIO DE BERGAMOTTO likőr a folyékony formába öntött művészet, kreativitás. Kellemes ízjegyei – a római  kamilla, toszkán citromfű, tárnics, levendula, sárga rózsa, a sziciliai citrom és a meghatározó bergamott narancs adta kesernyés citrussoság – egy pillanat alatt Olaszországba repítenek. A likőr a 2016-os bemutatása óta közkedvelt alapanyag a világ vezető bárjaiban, így hozva újra köztudatba a majdnem elfeledett rossolio kategóriát, amely a 18. században a Savoyai ház uralkodása alatt a királyok italaként volt ismert. 
Jack Daniel’s Old No.7A Jack Daniel’s a világ legismertebb whiskey-je. Minden cseppje a Tennessee állambeli Lynchburgből érkezik. Különleges, egyedi karakterét a faszenes lágyításnak, a kiváló alapanyagoknak és az új, kézzel készített tölgyfa hordónak köszönheti. 
La HechiceraA LA HECHICERA egyenesen Kolumbiából a Karib tenger partjáról származik és amerikai tölgyfahordós érlelés valamint precíz blending után kerül palackozásra igazi mesterműként, tisztelegve Kolumbia természetes világa, trópusi egzotikuma és a kulturális kreativitása előtt.

A LA HECHICERA RESERVA FAMILIAR illatában kellemes karamell, mámorító narancs jelenik meg, míg ízében a dohány és kávé jellegzetes jegyei is felbukkanak így téve igazán tökéletessé ezt a díjnyertes rumot.
Maker’s MarkTökéletesség viaszba zárva. A Maker’s Mark egyedi megjelenésével és ízével egy igazi gyöngyszem a bourbonök világában. A felhasznált 70% kukorica mellett malátázott árpa és a vörös téli búza teszi különlegessé ezt a Kentucky Straight Bourbon Whiskyt. A Samuels család, aki mind a mai napig készíti az italt Kentuckyban Lorettóban, amit csak lehet tradicionális módon kézzel készít. A márka védjegye a vörös viaszborítás a legjobb példa erre. Minden üveget egyesével, kézzel mártanak bele a forró vörös viaszba, így az üveg nyakán a lefolyás mindig egyedi lesz.
MetaxaHárom Attikán termő szőlőfajtából (Savatiano, Sultania és Black Cornith) készül az a különleges bor, melyet lepárolnak a Metaxa gyártásához. Az így nyert párlatot kézzel készített tölgyfa hordókban érlelik három és harminc év közötti időtartamig (ez a készülő Metaxa típusától függ), majd Limnos és Samos szigetéről származó (Görögország)koros muskotályborokkal, kevés természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik. Ezt a keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át, majd legalább további hat hónapig érlelik. Palackozás előtt 48 órán keresztül -6 Celsius-fokos hőmérsékleten hűtik.
Opera Gin Budapest2018 közepén született meg Magyarország első igazi gin-lepárlója és az ország első London Dry Gin-je. A múlt században elfeledett pesti lepárlási hagyományokat élesztettük újjá Újpesten, ahol az 1882-ben alapított néhai gyapotgyár helyén, egy ipari raktárban üzemeltetjük lepárlónkat és bárunkat.  Kézműves ginünk – sorozatban nyert nemzetközi díjaival – igazi siker-sztorinak bizonyult.

Az Opera Gin egy egyedi, kifejezetten gin gyártásához készített, kombinált, tornyos, 240 literes Hagyó Spirit által gyártott lepárlóban készül. A főzés során 10, gondosan válogatott fűszert használunk, melyeket Budapest 100 km-es körzetéből szerzünk be. Legfontosabb fűszereink: boróka, koriandermag, levendula, és mák.

2020 év végén megnyitottuk flagship bárunkat a Sfinx Gin and Wine Bar-t Budapest legszebb sugárútján, az Andrássy úton.
Opera Vodka BudapestGinünk átütő sikerén felbuzdulva 2020 végén újabb termékkel jelentkeztünk a piacon, az Opera Vodkával. Itt is a manufaktúránkra jellemző lehető legmagasabb minőséget tűztük zászlónkra. A magyar kukoricából készült ital kristálytisztán áttetsző színéhez harmonikus és kiegyensúlyozott íz-világ párosul. A termék csomagolása, és designja díjnyertes tervezők munkája.
Plantation PineappleAnanásszal ízesített rum, amelyet Alexandre Gabriel keverőmester Reverend Stiggins tiszteletére alkotott meg, aki Charles Dickens Pickwick Klubjának egyik karaktere és kedvenc itala a “pineapple rum” volt.

Eredetileg csak a barátoknak, kollégáknak szánták a 2014-es Tales of the Cocktail eseményre, de annyira nagy sikert aratott, hogy nem rég kereskedelmi forgalomban is megjelent. 2016-ban a legjobb új párlat lett a Tales of the Cocktail versenyén.

Hogyan készül? Kézzel feldarabolják az ananászt, majd egy hétig áztatják a Three Stars rumban, végül lepárolják a Ferrand rézüstjében. Egy másik adag ananászt pedig Original Dark rumban áztatnak 3 hónapig. A két külön, ananásszal ízesített italt összeöntik és további 3 hónapig házasítják a hordókban. És íme, kész is a Plantation Pineapple!
Seven Hills Tokaj GinHegyaljára alapvetően a whiskykészítés miatt jöttünk, hisz számos szempont miatt ez a terület a legalkalmasabb az országban prémium párlatok készítésére. Lepárlónkat 2020 őszén nyitottuk meg, ahol betekintést nyerhettek technológiánkba, alapanyagainkba. Hollandiában vásárolt lepárló berendezésünket kifejezetten gin- és whiskykészítés igényeinek megfelelően alakítottuk ki, egykörös lepárlási módszert alkalmazva. Pillanatnyilag egyetlen kereskedelmi tételünk a Tokaj gin. Amit csak tudunk helyi gazdáktól vásárolunk, legyen az alapanyag vagy hordó az érleléshez, így az általunk készített párlatok hűen reprezentálják Hegyalja hagyományait, és mutatnak egy sokkal fényesebb jövőbe, hisz Hegyalja már rég nem csak a borról szól!

Vezető fűszereink a borókán túl a marokkói koriander, feketeribizli, pink grapefruit, kubeba és rózsabors, zempléni erdei fenyőrügy, homoktövis ill. természetesen a hárslevelű szőlő és bodzavirág. Hosszú, komplex gin, ahol már rögtön az illatán érezni fogod, hogy ez valami teljesen más, mint amit eddig éreztél ill. gondoltál a ginekről. Az összesen 21 felhasznált fűszer tökéletes összhangban van. Külenlegessége továbbá, hogy a ginek világától alapvetően életidegen a fermentatív aromatika, mely az egyes alapanyagok külön fermentálásán (erjesztésén) alapszik. A hárslevelű szőlőt és a bodzavirágot is külön fermentálva és lepárolva adjuk hozzá az üstben kavargó ízekhez és illatokhoz.
SingletonA Singleton of Dufftown a Speyside régióban, Dufftown főzdéjében készül, amely a malátawhisky-készítés szíve Skóciában. A főzdében 1896 óta készül whisky és az erjesztéstől a lepárlásig minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy biztosítsák, hogy az ital minden cseppje kiváló minőségű legyen. A Singleton of Dufftown aromája pörkölt mogyoróéra emlékeztet, gazdag gyümölcsösséggel, feketeribizlis, barnacukros és kávés ízjegyekkel kúszik végig a szájpadláson, majd elegánsan szárazzá váló és tűéles utóízzel cseng le. A Singleton of Dufftown 12 éves whisky kiváló ízprofilt kínál az új malátawhisky-fogyasztóknak lágy, gazdag, könnyen befogadható zamatával. Érlelése amerikai és európai tölgyfahordók titkos kombinációjában történik.
Suntory Haku VodkaA vodkánál elengedhetetlen, hogy kristálytiszta párlat készüljön erre utal a Haku szó jelentése is. A 100%-ban rizs alapú vodka utánozhatatlan enyhén édeskés ízű, mely semmilyen egyéb vodkához nem hasonlítható. A készítés során kiemelt figyelmet fordítanak a párlatok tisztaságára, majd házasítására a tökéletes egyensúly érdekében, ezt követően  a bambusz szénen történő szűréssel érek el az utánozhatatlan ízélményt.
Suntory Roku GinA Japán ízvilág és precizitás ami megjelenik minden csepp Roku ginben. A Roku szó hatot jelent erre utal a hatszögletű üvegforma, és a hat felhasznált Japán alapanyag a klasszikus gin fűszerek mellet. Az egyedülálló ízélményért a borókán és a további gin fűszereken túl a Japán cseresznye fa virága és levele, sencha és gyokuro zöld teák, sansho bors és a yuzu felelnek. A készítés során az alapanyagokat külön-külön áztatják majd párolják le, így a végén négy különböző párlatot a keverőmesterek házasítanak össze, hogy minden üveg Roku gin tökéletes legyen.
TanquerayA Charles Tanqueray által 1830-ban megalkotott Tanqueray London Dry gin ma is a klasszikus, időtlen recept alapján készül négyszeres lepárlással és tökéletesen harmonizál benne a gin négy klasszikus összetevője: a frissítő boróka, a borsos koriander, az ízes angyalgyökér és az édesgyökér. Legjobb formáját tonikkal, sok jéggel és egy gerezd zöldcitrommal mutatja, de nagyszerű alapjául szolgálhat számos koktélnak is.
A Tanqueray London Dry gin számos díjat nyert, így a World’s Best Bars (Drinks International Brands Report, 2022) részéről is különböző elismeréseket kapott. Ez volt a legjobban fogyó gin, a 2. legfelkapottabb gin és összességében a pultosok kedvenc szeszes itala.
A Tanqueray palackjának ikonikus alakját egy háromrészes koktélkeverő ihlette, amely a szesztilalom klasszikus koktélmozgalma nyomán vált híressé a ’20-as években. Az ananász – amely egykor olyannyira egzotikusnak számított, hogy a vendéglátás szimbólumává vált az 1830-as évek Angliájában – szerepel a Tanqueray család címerében és a Tanqueray Distilling Company minden palackját ékesíti.
Volcán de mi TierraA Volcán de mi Tierra az Alföld és a Felföld legjobb kék agavéját gondosan válogatva majd összekeverve létrehozta a legösszetettebb, de legelegánsabb Tequilát, az agavé szívének ropogós ízeivel és zamataival. A Tequila a mexikói Jalisco síkságon található „Volcan de Tequila” vulkánról kapta a nevét, amely 200.000 évvel ezelőtt tört ki, ezzel ideálissá téve a kék agávét majd az ebből készült párlatot. A Volcan de mi Tierra egyedi párlatokat készít, fenntartva a hagyományos folyamatokat, és folyamatosan újít, hogy a Tequila által kínált lehetőségek legjobbját fejezhesse ki.
Woodford ReserveA Woodford Reserve egy kézzel készített, small batch bourbon, ami a legkiválóbb alapanyagokból készül Kentuckyban.
Ez egy háromszor, tradicionális réz üstben lepárolt, majd egy száz éves kő érlelőházban érlelt whiskey. 6 évet pihentetik új, égetett tölgyfa hordóban, hogy elnyerje karakterét.  
ZacapaZacapa márka gyökere 1976-ra nyúlik vissza, hogy megemlékezzenek Zacapa város alapításának 100. évfordulójáról. A Ron Zacapa mögött nem más, mint Lorena Vásquez áll, aki egyike a rendkívül kevés női párlatmestereknek. Állítása szerint ez nem egy hivatás, hanem egy életforma. Az évek során tudatosan ápolta Zacapa márkát annak érdekében, hogy olyan italt hozzon létre, amelyről széles körben elismerik, hogy a világ egyik legjobb rumja. A legtöbb rumtól eltérően a Ron Zacapa a cukornád első préseléséből jön létre, amelyet találóan „szűz cukornádméznek” neveznek. A „szűz cukornádméznek” használata miatt a rum édesebbé és lágyabbá válik, és ezen a ponton kezdenek kialakulni a Zacapa jellegzetes tulajdonságai és ízprofilja.
Egyedi „Sistema Solera” érlelési folyamatot használnak, melynek során különböző korú és személyiségű rumokat kevernek össze, így különleges ízeket és textúrákat, valamint a tökéletes színt képes nyújtani az italnak.

Minden üveg Zacapa körül egy szőtt “Petate” szalagot helyeznek el, amelyet pálma szárított leveleiből szőnek, és a maja világképben a világegyetem egységét szimbolizálja.
Zwack Unicum RiservaAz első gyógynövénylikőr a szuperprémium kategóriában

Az Unicum Riserva különlegessége egyedülálló gyártási eljárásában, a „dupla hordós” érlelésben rejlik.

A termék alapját képező Unicumot a budapesti, Soroksári úti pincerendszer legnagyobb és legidősebb – 80 éves hordójában érleljük. A hosszú évtizedek során a hordó dongáiban képződött speciális anyag, az úgynevezett „fekete méz” karakteresebbé teszi a benne készült Unicumot.

Ezt követi a tokaji pincékből származó hordókban történő érlelés. Ez az eljárás kerekséget, lágyságot és Tokaj utánozhatatlan karakterét adja hozzá az italhoz.
Hírdetés